В ОУ „Хаджи Димитър“ с. Гранитово стартират дейностите по проект №BG05M2OP001-5.001-0001 „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Целта на проекта е да не се допусне прекъсване на образователния процес и приобщаващото образование в условията на кризи и да се противодейства на риска от отпадане в ситуация на обучение от разстояние. Предвидените дейности са пряко свързани с преодоляване на последиците от пандемията COVID-19 и са насочени към подобряване на техническото обезпечаване и осигуряване на условия за провеждане на обучение от разстояние в електронна среда.

Дейностите по проекта включват закупуване на технически средства за обезпечаване на образователния процес при кризи, обучение на ученици, които се нуждаят от развитие на дигиталната грамотност и придобиване на умения за обучение от разстояние в електронна среда, обучение на педагогически специалисти, насочено към усъвършенстване на уменията им за провеждане на занимания от разстояние в електронна среда.