На 14 март ученици от прогимназиален етап от ОУ „Хаджи Димитър“ отбелязаха Международния ден на математиката и числото Пи. Денят е избран, тъй като цифрата 3,14 съответства на датата 14 март от календара.
Учениците от седми клас се включиха с изработването на табло, в което включиха интересни факти от историята на числото Пи. Г-жа Величка Георгиева, преподавател по математика, представи пред учениците и гостите на събитието презентация, посветена на математиката и числото  Пи. От информацията стана ясно, че Пи е най-популярната константа в математиката, има четирихилядолетна история  и се записва с милиарди цифри след десетичната запетая. С негова помощ се изчисляват дължина на окръжност, лице на кръг, обем на валчести тела и др. Учениците приложиха наученото, като измериха с конец обиколката на различни окръжности и техните радиуси и извършиха изчисления, с които получиха стойности близки до 3,14.
Г-жа Георгиева провокира логическото мислене на присъстващите със забавни задачи. Учениците демонстрираха знания, досетливост и въображение и с лекота се справиха с решаването им. За финал прозвуча магична мелодия, създадена от съответствието между нотите и знаците на числото Пи.