Днес колективът и учениците на ОУ „Хаджи Димитър“ с. Гранитово  отбелязаха 24-ти май – Денят на светите братя – Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Под звуците на химна „Върви, народе възродени“ всички заеха местата си в очакване на празничната програма. Тържеството започна с посрещане на училищното знаме.
В приветственото си слово директорът на училището, г-жа Георгиева, поздрави всички присъстващи и пожела на учителите и учениците да съхраняват българския дух и културна идентичност и винаги да се стремят към знания и съвършенството.
Прозвучаха стихотворения и песни, посветени на братята първоучители, словото и буквите.
Особено много се вълнуваха първокласниците. Благодарение на тяхната първа учителка – г-жа Димитрина Колева, те научиха буквите от българската азбука и овладяха умението за гладко четене и краснопис. С увереност и гордост те демонстрираха пред всички, че вече са грамотни.
Най-заслужилите ученици бяха отличени с грамоти за отличен успех и активно участие в училищния живот. „Вкусни“ поощрителни награди получиха и тези, които са постигнали най-голям напредък в четенето, установен чрез измерване на четивната техника по класове в началото и в края на учебната година.
Тържеството премина в празнична атмосфера и завърши със забавния танц „Купон“, който напомни, че учебната година е към своя край.